Welke fles en/of speen gaan we gebruiken.

In de tijd voorafgaand aan de geboorte van Luke, hebben we alle benodigde spullen die nodig zijn aangeschaft.
Denk aan: kleren, rompertjes, luiers, kinderkamer, badje, box, wiegje, aankleedkussen, etc, etc

Daar was natuurlijk ook een fles voor nodig en uiteraard om niet te vergeten een flessenwarmer, al hoewel Stella borstvoeding wilde geven, toch voor de zekerheid.
Na wat speurwerk kwamen we uit bij de
Difrax S-Fles Verwarmer.

Een alles in één oplossing. We hebben ons goed ingelezen en uiteindelijk besloten deze aan te schaffen. In de bijgeleverde S-Fles monteer je het verwarmingselement en die zet je in de houder. Je drukt een paar seconden op de knop en het water wordt opgewarmd.
Handiger kon bijna niet.
Voor de zekerheid nog een extra fles gekocht en een paar spenen.
Zo dat was het dan.
In eerste instantie kreeg Luke borstvoeding van Stella, maar na een paar weken hebben we dat moeten staken omdat het niet ging. Ook niet met hulp van een lactatiedeskundige, dus over op de fles.
Denk je mooi we zijn voorbereid, maar helaas, Luke kon niet goed overweg met de Difrax speen, lekker dan net zo’n duur apparaat gekocht, en nu.
We hebben de op aanraden van het consultatiebureau de Dr. Brown fles aangeschaft, maar helaas bleek dat ook geen succes.
Na wat speurwerk op internet kwamen we uit bij de Philips Avent Fles serie.
We hebben diverse recenties gelezen en besloten deze te bestellen we kochten de Avent Natural fles, standaard verkrijgbaar in 260ml, standaard word de fles geleverd met Speen nr.2 deze was echt te veel van het goede dus een kleinere spenen gekocht Speen nr.1
Speen nr.1 heeft 1 gaatjes, Speen nr.2 heeft 2 gaatjes enzovoorts.
Met Speen nr.1 ging het helemaal top. Luke tevreden wij tevreden.

We gebruikten wel nog steeds de S-Fles verwarmer van Difrax om het water op te warmen en goten het dan over in de Avent fles. We gebruiken hem nog steeds.
Helaas bleek na een paar weken er een probleem te zijn met de S-Fles verwarmer, hij deed niks meer, maar gelukkig kregen we super support vanuit Difrax, smiddag gebeld en de volgende dag hadden we een hele nieuwe set.

Na een tijdje merkte we toch dat Speen nr.1 weer te klein was, dus inmiddels zitten we op Speen nr.2
Je kan je nog zo goed voorbereiden, maar dat is nog geen garantie.

Advies:
Mocht je in de situatie zitten welke fles of speen moet ik kopen, luister naar je gevoel, elk kind in anders. Informeer eventueel bij vrienden naar hun ervaringen
Wel moet ik zeggen dat wij super tevreden zijn met de Difrax S-Fles verwarmer, binnen 3 minuten is het water opgewarmd tot 37 graden dus dat is zeker de aankoop waard.
Het gehele setje is makkelijk mee te nemen in de luiertas als je weggaat, het enige wat je nodig hebt is stroom 🙂

Baby algemeen

Reactie achterlaten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.